Beginnerscursus fotografie

Beginnerscursus fotografie

Foto’s maken; dat kan toch iedereen? 

Het is geen kunst om met een modern fototoestel plaatjes te schieten. Maar wanneer je deze foto’s naast het werk van een professionele fotograaf legt, zie je direct het verschil. Fotografie is foto’s maken die indruk maken op mensen omdat dat ze een vernieuwende of opmerkelijke visie overbrengen. Is dat ook jouw doel? Dan kan je bij Narrow Fotografie terecht voor een beginnerscursus fotografie.

De cursus start met een introductie in de fotografie met aandacht voor de geschiedenis, de toepassingsgebieden en de laatste ontwikkelingen. Vervolgens wordt er ingegaan op de belangrijkste functies en toepassingen van jouw digitale fotocamera en krijg je inzicht in lichtmetingen, belichtingstechnieken en andere technische vaardigheden die je nodig hebt om straks je creatieve ideeën ten uitvoer te brengen.

Creativiteit is niet voldoende

Het in de vingers hebben van de techniek en goed om kunnen gaan met een digitale fotocamera, maakt je nog geen goede fotograaf. Een goede fotograaf maakt, door zijn unieke visie en creatieve ideeën het verschil. Iedereen is van nature creatief, maar niet iedereen weet deze competentie zo optimaal mogelijk te benutten.

Tijdens deze basiscursus fotografie wordt je door een fotograaf gemotiveerd om je creativiteit verder te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor enkele handige instrumenten aangereikt in de vorm van kennis over beeldtaal en esthetische technieken.

Praktijkgericht

De theorie die tijdens de cursus wordt behandeld, pas je onder begeleiding in de praktijk toe. Je gaat onder meer aan de slag met toepassingen binnen de basistechnieken van de fotografie, zoals sluitertijden, ISO, diafragma en het gebruik van je camera.

Verkenningstocht in de wondere wereld van fotografie

Deze cursus kan gezien worden als een eerste verkenningstocht op zoek naar de mooiste plaatjes. Heb je na afloop ontdekt dat fotografie helemaal jouw ding is, dan kun je er ook nog voor kiezen om door te stromen naar de cursus fotografie voor gevorderden.

Benodigdheden:

Voor deze cursus dien je enkel in het bezit te zijn van een fotocamera (spiegelreflexcamera of digitale camera waarbij sluitertijd en diafragma manueel instelbaar zijn).

De basiscursus fotografie is een driedaags evenement. Hierbij nemen wij tijdens de eerste dag de theorie door met een aantal eenvoudige praktijkopdrachten.

Op de tweede dag gaan we de theorie in de praktijk toepassen door een stadswandeling te maken.

Op dag drie nemen we de aandacht voor de gemaakte foto’s en bespreken wij de inhoud en het beeld. Door de praktijkgerichte cursus zult u al snel een verbetering in uw fotografie ontdekken.

De cursus wordt gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 personen, dus vol is vol. Wilt u meer informatie of gelijk inschrijven dan graag contact via het contactformulier of mail naar lhooisma@narrow.nl

De kosten voor deze cursus zijn €95,00. De eerste cursusdag start op

16 januari 2015. De tweede dag (praktijkdag) is 23 januari en we sluiten op 6 februari 2016 af met de derde dag.

De tijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur en is inclusief lunch.

De cursus gaat alleen door bij voldoende deelname.

Kosten : 95 euro
Tijd : 10.00 – 16.00 uur
Locatie : Kampen
Lunch : exclusief
Benodigdheden : fotocamera (spiegelreflex of digitale camera waarbij sluitertijd
  en diafragma manueel instelbaar zijn).

 

Boekenlegger op de permalink.

Geef een antwoord